Lid worden

Kennis maken met De Bevers en de petanquesport

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom elke dinsdag vanaf 18 u. Komen spelen op dinsdagavond kost NIETS. Je hoeft zelfs niet eens over petanqueballen te beschikken, die zijn, eveneens gratis, beschikbaar in de club. Je wordt dan wegwijs gemaakt in de petanqueregels en je speelt een match samen met enkele leden. Je komt zo vaak je wilt op dinsdag, je dient nooit te betalen om te mogen spelen of om de ballen te gebruiken.

Wil je na een tijdje weten hoever je staat? Neem dan zeker deel aan onze meli-melo's die doorgaan op de 2de zaterdag van de maanden januari, februari, maart, april, september, oktober, november en december. Een meli- melo is een petanquenamiddag waarbij iedereen 3 wedstrijden speelt, telkens met en tegen andere spelers. Iedereen mag deelnemen, je hoeft bij geen enkele club lid te zijn. Je betaalt € 4,- maar iedereen heeft prijs.

Lidmaatschap

Stel je na een tijd vast dat je graag petanque speelt, dat je wel enig talent heb en dat de club je bevalt, dan kan je vragen om lid te worden van PC De Bevers. Je hoeft niet onmiddellijk competitiespeler te worden, je mag gerust eerst een jaartje recreant zijn. Het lidgeld bedraagt 38 euro per jaar. Een jaar loopt van 15 april tot 15 maart van het jaar erna. Voor dat bedrag ben je ook verzekerd bij de PFV (petanquefederatie Vlaanderen) en kan je genieten van een aantal voordelen als clublid.

Jongeren

Er heerst een groot misverstand over de petanque: dat het een spel zou zijn uitsluitend voor senioren. Maar niets is minder waar. Petanque is een SPORT bestemd voor jong en oud. De leeftijd heeft hier dezelfde functie als in andere sporten: hoe jonger men er aan begint, hoe beter men wordt. Daarom worden een provinciale jeugdtrainingen georganiseerd en zijn er Belgische jeugdkampioenschappen. En dit jaar wordt in Gent, van 1 tot 4 november, in Gent Het Europees Kampioenschap voor de jeugd georganiseerd, een evenement dat zeker uitgebreid de pers zal halen.

Toegegeven, petanque is geen uitgesproken fysieke sport maar heeft, ook voor jongeren, zeker een aantal andere troeven. Het is een bijzondere goede oefening voor de motoriek, men leert afstanden inschatten en vooral, doordat een petanqueploeg uit 3 personen bestaat, leert men verliezen door de "schuld" van je medespelers. Een laatste troef van de petanque: de leeftijd en geslacht spelen totaal geen rol. Stel dat je als jongeren wilt petanque spelen maar je hebt geen vervoer, vraag aan de ouders om je voeren en ... misschien worden ze ook wel gebeten door de petanquemicrobe. En wie weet vorm je over enkele tijd samen met je ouders een ploeg in competitieniveau.

Kom dus gerust eens kennis maken met PC De Bevers.

Contactinformatie

E-mail: info@pcdebevers.be
Straat: Meersstraat 5
Locatie: 8790 Waregem
Telefoon: 0474/72.74.77

Bezig...